Новини

Анастасія Крилова: Сценаристи серіалу «Дім, де серце» заслуговують на окрему подяку

5 Березня 2021
{{ item.title }}

 Наприкінці лютого 2021 року завершилися зйомки 4-серійної мелодрами «Дім, де серце». Виробництвом серіалу займається команда «Кінокомпанія «Київтелефільм» на замовлення телеканалу «Україна».

Головну жіночу роль у картині виконує відома актриса Анастасія Крилова. За сценарієм її героїня Юлія глибока та сильна особистість, яка виросла без матері і навчилася самостійно справлятися з усіма життєвими перипетіями. Вона поспішає на допомогу всім і кожному. Однак в один момент опиняється в ситуації, коли допомога необхідна їй самій. В автомобільній аварії гине її молодша сестра. І вона залишається на руках з маленькою дитиною, за можливість виховання якої ще доведеться поборотися.

Наші журналісти зустрілися з актрисою і поговорили з нею про її роль в новому проєкті, передумови успішності кінопродукту, а також про співпрацю з колегами.

Всі подробиці – далі в матеріалі.

Про персонажа

 – Моя героїня Юля зовні дуже вольова і незалежна дівчина з сильним характером. Про це, в тому числі, свідчить і її професія. Вона працює в кризовому центрі і щодня стикається з жінками, які опинилися в складних життєвих ситуаціях. Слабка особистість без емоційної витримки і внутрішнього стрижня просто не впоралася б з настільки непростою, часом морально виснажливою ​​діяльністю.

Але в той же час за цією сміливістю і стійкістю ховається жіноча м’якість. Юля дуже добра, світла і проста у спілкуванні людина із загостреним почуттям справедливості. Їй не байдужа доля людей. Вона, не замислюючись про свою безпеку, зривається і вирушає рятувати жінку, яку б’є чоловік. Утримує батька і мачуху, налаштовану по відношенню до неї не зовсім дружелюбно. А потім, всупереч всім життєвим перипетіям, бере на себе відповідальність за виховання чужої дитини. Тобто вона справжня моралістка з правильною системою цінностей.

Про сценарії

 – При цьому хочу відзначити, що, незважаючи на всю позитивність образу, ні в Юлі, ні в Ігоря, якого грає мій партнер Джеймс Тратас, немає тієї однобокості і зайвої люб’язності, яка так часто зустрічається в сценаріях. Коли героїв вимальовують без єдиної вади (практично ідеальними), або суто негативними. Що суперечить людській сутності.

У житті ж так не буває. У кожного з нас є свої плюси і мінуси. Сьогодні ми можемо бути ніжними, завтра – дратівливими і злитися на весь світ, а післязавтра – знову стати на шлях істинний. Такими ж повинні бути і персонажі.

І ось в цій картині вони якраз дуже «живі» і справжні. У них уживаються різні якості. Залежно від обставин, вони бувають запальними, дратівливими, дивними, добрими чи злими. І це робить їх більш цікавими для глядача.

Про сюжетну лінію

 – Моїй героїні відповідно до сюжету доведеться пережити одразу кілька переломних моментів. Зокрема, зіткнутися з втратою близької людини, розпізнати в собі щирі романтичні почуття до чоловіка, бути обманутою, але в кінцевому підсумку, подолавши низку перешкод і визнавши свої помилки, все ж стати щасливою.

При цьому, знову ж таки, хочу зробити відсилання до сценарію і подякувати людям, які над ним працювали. Оскільки навіть в епізоді, коли Юля дізнається про смерть дорогої їй людини, для неї відкривається куди більш широкий діапазон дій, ніж просто плакати і страждати з цього приводу. Це спочатку було закладено сценаристами. Вони прописали всього одну сцену з упором на драматизм, а далі надали можливість героїні проявити себе за допомогою справ і вчинків.

Про запоруку успіху картини

 – Взагалі, на мій погляд, успіх того чи іншого проєкту в першу чергу базується якраз-таки на професійно і грамотно написаному сценарію. В іншому випадку він приречений на провал. Навіть за умови, що кожна людина на майданчику буде максимально відповідально і добре виконувати свою роботу (що, безумовно, теж дуже важливо, але є наступним фактором). Фундаментом ж і першоосновою успіху картини все ж є якісно написаний сценаристом текст з цікавими сюжетними поворотами і детально продуманими персонажами. У нашому випадку, мені здається, все склалося саме так.

До того ж, хочу сказати, що сюжет серіалу «Дім, де серце» мені дуже нагадує історії радянських фільмів. Він про любов, теплих людських взаєминах, моральних цінностях, дружбу і професійне покликання. І хотілося б, щоб таких душевних та добрих картин було якомога більше.

Про колектив

 – Також у нас приголомшливий акторський склад. І, незважаючи на те, що я до зйомок в цьому серіалі не була знайома ні з ким зі своїх партнерів, крім Каті Семенової (з якою ми разом граємо також у виставі «Колишні», а в нашій картині «Дім, де серце» вона грає роль моєї мачухи), ми прекрасно з усіма спрацювалися.

Це і Джеймс Тратас, який, як я вже говорила, грає роль головного героя – Ігоря, з яким у моєї героїні у фільмі складаються непрості відносини, і чудовий актор Дмитро Бджола, і Олександра Буличова, і приголомшлива позитивна Катя Копанова. Вона, до речі, виконує роль кращої подруги мого персонажа – Даші. І для мене це щастя, оскільки ми енергетично з нею дуже збіглися. А це вкрай важливо для людей, що грають в кадрі друзів або закоханих.

Я це знаю не з чуток, оскільки мала колись досвід зйомок з партнером, з яким ми не зійшлися характерами. При цьому за сценарієм в кінці фільму моя героїня виходила заміж за його персонажа. І нам треба було не тільки транслювати ніжні почуття один до одного, але ще і цілуватися. І, звичайно, працювати в такій атмосфері було вкрай складно. Але я намагалася правильно налаштувати себе і переборола все ж цей бар’єр. У цьому ж проєкті, на щастя, з партнерами все склалося чудовим чином.

Про співпрацю з режисером

 – Та й з режисером-постановником картини ми теж досить добре спрацювалися. На якомусь етапі я зрозуміла, що Сергію (Сергій Щербин, – Ред.) можна довіряти і в разі якихось неточностей він підкаже, що необхідно виправити, направить, як вести героїню.

Якщо ж наша з партнерами робота не викликала у нього ніяких питань, в кінці сцени ми чули: «Стоп. Знято». І ця фраза звучало частіше (Посміхається, – Ред.).

Про робочу атмосферу

 – Взагалі хочу сказати, що у нас була дуже хороша атмосфера на майданчику. Я вже працювала з цією знімальною групою «Київтелефільм». Це дуже позитивна команда.

Звичайно, нам не дуже пощастило з погодними умовами. Якраз були сильні снігопади, через що часом доводилося довше добиратися до локації і трохи прискорюватися в роботі. Але в цілому все було добре.

Про акторську діяльність

 – І це дуже важливо, оскільки на майданчику для актора має значення кожна деталь. Включаючи взаємодію з водієм, який забирає тебе з дому і привозить на зйомки, співпраця з гримерами і костюмерами… Це люди, яких ти бачиш першими до виходу в кадр. І від того, який настрій буде панувати в грим-вагоні, якою енергією ти зарядишся, багато в чому залежить, як складеться робочий день в цілому.

На цьому проєкті був приголомшливий склад костюм- і грим-цехів, в яких працювали шість чудових дівчат. В одному відділі, що називається, три німфи і в іншому – три. Я дуже зраділа, коли дізналася під час старту проєкту, що буду співпрацювати саме з ними. Оскільки вони завжди заряджають на правильний лад і прислухаються до тебе. Це дуже важливо.

Адже актори на майданчику не володіють якоюсь безмежною свободою. Як правило, вони і їх образ від когось або чогось залежать. Від режисерських амбіцій і побажань, від гримерів (сьогодні тебе нафарбували так, а завтра – інакше), від того, як виставлене світло, від атмосфери в колективі. Хтось може спізнюватися, хтось кричати, а їм в цей час потрібно все одно керувати своїми емоціями і чесно існувати в кадрі. Тобто часом вони трохи незахищені.

Тому, коли навколо все в гармонії, виходить хороше кіно. Мені здається, в нашому випадку є всі шанси, що все буде саме так.

***

Нагадаємо, зйомки серіалу «Дім, де серце» проходили в Києві та Київській області протягом лютого 2021 року. Над виробництвом картини «Кінокомпанія «Київтелефільм» працює на замовлення телеканалу «Україна».

Детальніше про знімальний процес читайте також в матеріалі: «ТОП-3 цікавих фактів про зйомки т/с  «Дім, де серце».

***

4 серії

Мелодрама

2021р.

***

Автор сценарію: Яна Романенко

Режисер-постановник: Сергій Щербин

Оператор-постановник: Артем Козирєв

Художник-постановник: Олександр Уколов

Художник по костюмах: Тетяна Зубарєва

Художник по гриму: Ірина Бойцова

Директор групи: Артем Суліга

Виконавчі продюсери: Павло Карван, Світлана Карван

Генеральний продюсер: Валентин Опалєв

Продюсери телеканалу «Україна»: Вікторія Корогод, Ірина Черняк

 

Читайте також