Новини

ТОП-3 цікавих фактів про зйомки т/с «Дім, де серце»

19 Лютого 2021
{{ item.title }}

«Кінокомпанія «Київтелефільм» продовжує зйомки 4-серійної мелодрами «Дім, де серце».

За сценарієм малознайомій парі молодих людей з абсолютно різним життєвим устроєм – Юлі та Ігорю – волею випадку доводиться стати прийомними батьками новонародженої дитини. Такий хід подій подобається далеко не всім персонажам. Та й у самих головних героїв відносини спочатку складаються не найкращим чином…

Ключові ролі в серіалі виконають Анастасія Крилова, Джеймс Тратас, Катерина Семенова, Дмитро Пчела, Катерина Копанова, Михайло Тарабукін, Олександра Буличова та ін.

Режисує картину Сергій Щербин.

Наші журналісти побували на знімальному майданчику, поспілкувалися з творчою групою, яка працює над виробництвом серіалу і зібрали трійку цікавих фактів про його зйомки.

Подробиці – в матеріалі.

Факт №1. Наймолодшій акторці всього два місяці

Як зазначалося вище, в центрі сюжету серіалу – новонароджена дівчинка на ім’я Настенька. Саме за нею доведеться доглядати головним героям, ролі яких в картині виконають Анастасія Крилова і Джеймс Тратас.

Оскільки дитина досить часто з’являється в кадрі, кастинг-відділу довелося попрацювати, аби знайти підходящу на цю роль крихітку-акторку. Врешті-решт нею стала двомісячна донька одного із співробітників знімальної групи.

У житті дівчинку звуть Камілла. І, за словами її іменитих колег по майданчику, перша роль, схоже, припала їй до душі. Кажуть, вона зовсім не вередує, часто посміхається, з цікавістю розглядає все або спокійно спить.

«Просто чудова дівчинка …», – ділиться Анастасія Крилова, відзначаючи, що для неї робота з настільки маленькою партнеркою теж стала новим досвідом.

Факт №2. У павільйонах кінокомпанії спорудили квартиру головної героїні і офісне приміщення

Відповідно до сценарію Юля працює в кризовому центрі для жінок. Саме його і довелося відтворювати команді художнього цеху, що відповідає за оформлення та декорування на майданчику. На час зйомок частина павільйонних територій перетворилася в коридори офісної будівлі і робочий кабінет головної героїні.

Буквально за два кроки від нього розмістилася і її квартира. За словами художника-постановника картини Олександра Уколова, це приміщення було частково готове для зйомок. Тому його необхідно було лише відповідним чином декорувати.

«Наприкінці минулого року ми працювали над зйомками серіалу «Щаслива попри все» (Робоча назва – «Незважаючи ні на що», – Ред.) і під нього в павільйонах облаштовували професорську квартиру часів 90-х. При підготовці до нового проекту вирішили знову використати це приміщення, але, звичайно, суттєво видозмінивши його. Ми зменшили площу умовної квартири в два рази, замінили меблі, розвісили і постелили старі килими, щоб показати, що в ній живе проста родина…», – ділиться він.

Необхідні меблі, каже, довелося шукати на сайтах оголошень. Адже відповідно до сценарних вимог в інтер’єрі не могло бути навіть натяку на розкіш.

«Потрібно було все максимально просте, радянського типу. Наприклад, той же диван. Тому їздили, дозакуповували відсутній на складі обстановочний реквізит», – розповідає Олександр Уколов.

Якщо ж декорація створюється з нуля, роботи, за його словами, удвічі більше.

«У таких випадках ми розробляэмо план креслення, затверджуємо його, а потім наймаємо будівельну бригаду, яка займається втіленням цієї задумки в життя. І вже по закінченню цих робіт починаємо «обживати» це приміщення», – пояснює співрозмовник.

Факт №3. Ford Mondeo в кадрі «трансформували» в електромобіль Tesla

За сюжетом в одній зі сцен герої картини потрапляють в аварію. І щоб цей епізод в кадрі виглядав максимально правдоподібно, але, при цьому, все обійшлося без технічних пошкоджень дороговартісного  авто, команді довелося вдатися до кіношним хитрощів.

Так, сам проїзд акторів до моменту зіткнення з вантажівкою знімався на автомобілі Tesla. А ось всі спецефекти вже відпрацьовувалися на старому ігровому авто Ford Mondeo.

Така робоча схема давно випробувана. За словами художника-постановника Олександра Уколова, машина вже не раз використовувалися під час зйомок подібних сцен. Тому при підготовці до цього проекту основне завдання художнього цеху полягало в тому, щоб підібрати фарбу потрібного відтінку, пофарбувати авто напередодні зйомок, а також закупити необхідні для зйомки крупних планів деталі, які б посилили ілюзію того, що розбилася саме Tesla.

***

Нагадаємо, зйомки серіалу «Дім, де серце» розпочалися на початку лютого 2021 року. Над виробництвом картини «Кінокомпанія «Київтелефільм» працює на замовлення телеканалу «Україна».

________________________

«Дім, де серце»

***

4 серії

Мелодрама

2021р.

***

Автор сценарію: Яна Романенко

Режисер-постановник: Сергій Щербин

Оператор-постановник: Артем Козирєв

Художник-постановник: Олександр Уколов

Художник по костюмах: Тетяна Зубарєва

Художник по гриму: Ірина Бойцова

Директор групи: Артем Суліга

Виконавчі продюсери: Павло Карван, Світлана Карван

Генеральний продюсер: Валентин Опалєв

Продюсери ТРК «Україна»: Вікторія Корогод, Ірина Черняк

 

Читайте також